TERUG

Handig   Jin Shin

Levenskunst in de handen.

Jin Shin Jyutsu werkt met 26 veiligheidsenergiesloten in de energiebanen, die zich aan beide zijden van het lichaam bevinden. Om het lichaam te beschermen, sluiten deze veiligheidsenergiesloten  zich bij te veel spanning of stress. Zodra zon veiligheidsenergieslot zich sluit, wordt er een klacht merkbaar in het hiermee corresponderende lichaamsdeel. Dit werkt als een alarmsignaal en geeft tevens aan waar de energiebaan geblokkeerd is.

De beoefenaar van de kunst houdt met de handen bepaalde combinaties van deze energiesloten vast, waardoor de sloten zich weer openen. De handen van de beoefenaar zijn als startkabels die de accu, de levensenergie, weer laat stromen. Eenvoudig, door de vingertoppen over de kleding heen op de veiligheidsenergiesloten te plaatsen. Zonder wrijven, kneden, kloppen of wat voor pijnlijke bewerking dan ook. Dus door uitsluitend de handen op verschillende plaatsen van het lichaam te leggen, worden de sloten geopend en kan de energie weer vrij stromen.

Jin Shin Jyutsu brengt evenwicht, zonder inbreuk te maken op het lichaam. En stelt het lichaam daardoor in staat beter te functioneren en sneller te genezen. De beoefenaar is daarbij slechts het middel om het voor de ontvanger mogelijk te maken de eigen energie te harmoniseren.